Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
16 Iunie 2015 | 16:51
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi, pregătită pentru Târgurile Universităţilor
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi este pregătită pentru Târgurile Universităţilor, ce vor avea loc la Chişinău, Bălţi şi Cahul, în perioada 10 - 18 iulie. În cadrul Târgurilor, tinerii vor promova, alături de colegii din FAB România, studiile în România şi respectiv, Galaţi.
„Ca în fiecare an, tinerii etnici români din afara granițelor, inclusiv cei din Republica Moldova, pot beneficia de locuri bugetare pentru studii la universitățile din România. Pentru Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au fost alocate 192 de locuri, dintre care 69 cu bursă și 123 fără taxă, fără bursă”, a declarat pentru TRM.MD Mircea Nunu, președinte al Ligii Studenților Basarabeni din Galați.

Târgurile Universităților fac parte din campania „AdmiteRO”, derulată de Federația Asociațiilor de Basarabeni (FAB) din România.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam