Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
14 Iulie 2014 | 15:30
Lituania oferă burse de studii complete de masterat
În cadrul programului de asistenţă financiară pentru studii complete de masterat, Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Lituania, va oferi, în anul 2014, susţinere financiară pentru studii de masterat cetăţenilor moldoveni.
Potrivit Ministerului Educaţiei, bursa este egală cu 10 plăți sociale de bază pe lună, adică 1300 LTL (aproximativ 376 Euro) și este plătită pe tot parcursul studiilor (inclusiv perioada vacanțelor).

Persoanele care solicită ajutor financiar, în mod personal sau prin intermediul Ambasadei Republicii Lituania în Republica Moldova, depun cererea către Ministerul Educației și Științei al Republicii Lituania împreună cu lista de acte care poate fi găsită, accesând http://www.smpf.lt/master_degree_studies_en (informație în limba engleză) sau http://www.smpf.lt/master_degree_studies_ru  (informație în limba rusă).

Decizia privind alocarea de asistență financiară, va fi luată în funcție de realizările academice ale persoanelor, nivelul de cunoaștere a limbii de instruire, scrisorile de recomandare, cercetări științifice.

Informații suplimentare despre programul de burse, găsiți accesând pagina web: http://www.smpf.lt/en/statescholarships/for_fulltime_master_degree_studies.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam