Loading
ro ru en




Burse şi joburi
Loading
26 Octombrie 2017 | 13:10
Mai multe posibilităţi pentru tinerii din Moldova de a studia peste hotare
Lansat în octombrie 2015, în 16 universităţi din Republica Moldova, programul Erasmus+ a reuşit să capteze atenţia studenţilor. În vederea informării doritorilor despre reuşitele ediţiilor trecute şi noutatea ediţiei 2018, lansatorii programului au organizat astăzi, în capitală, un seminar cu genericul: „De la Erasmus la Erasmus+. O poveste de 30 de ani, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit reprezentantei Oficiului Naţional Erasmus+, Claudia Melinte, studenţii beneficiază de şansa de a studia în trei universităţi europene din ţări diferite.
 
„Studenţii înscrişi în universităţile din Moldova pot să îşi facă o parte din studii peste hotare în universităţile europene. Creditele ce le vor obţine vor fi recunoscute de universităţile noastre. Programele comune de master, fondate de universităţile europene, indiferent dacă sunt înscrişi de universităţile din Moldova, oferă şansa de-a studia 24 de luni de masterat comun. Bursa lunară pentru programele de mobilitate variază între 750-850 de euro şi o mie de euro pentru studenţii admişi la programele de masterat comun”, a declarat Claudia Melinte.
 
Tinerii îşi doresc să studieze peste hotare pentru că, spun ei, le oferă mai multe oportunităţi. Trecuţi deja prin ediţiile anterioare ale proiectului, tinerii întorşi acasă descriu experienţa peste hotare drept una la care s-ar întoarce cu drag şi o recomandă cu încredere.
 
Programul european Erasmus+ este aplicat de 16 universităţi din Republica Moldova: la Chişinău, Cahul şi Bălţi. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam