Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
24 Martie 2014 | 10:06
Medicii din Moldova vor putea munci legal în Germania în baza unui Acord interguvernamental
Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova a demarat procesul de negociere cu instituţia de resort din Germania asupra proiectului Acordului interguvernamental-cadru în domeniul migraţiei personalului medical.
Acordul va permite facilitarea angajării medicilor și asistentelor medicale în instituțiile de profil din Germania, asigurarea condițiilor contractuale favorabile pentru cadrele medicale din Republica Moldova, precum și dezvoltarea migrației circulare. De asemenea, Acordul va aduce beneficii pentru dezvoltarea unor programe de educație comune.

Astfel, la solicitarea Ministerului Sănătății, Biroul pentru relații cu diaspora își propune să identifice personalul medical originar din Republica Moldova care activează pe teritoriul Germaniei în sectorul sănătății și în alte sectoare, să stabilească legături cu persoanele care activează în domeniul medical, să identifice principalele probleme cu care ei se confruntă privind realizarea profesională în acest domeniu, precum și consolidarea lor în cadrul unei rețele profesionale în domeniul medical.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam