Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Martie 2014 | 13:50
Medicii rezidenţi din Moldova vor putea face stagii în Israel
A fost lansat concursul de selectare a medicilor rezidenţi din Moldova care vor face stagiu la cea mai prestigioasă clinică din Israel. Candidaţii pot opta pentru un stagiu în Israel în domeniile: anestezie, cardiologie şi terapie intensivă.
Potrivit unui comunicat de presă, candidații vor fi selectați în baza dosarelor ce pot fi aplicate pe site-ul http://shebafellowship.com/md/oportunitate până pe 1 iunie.

Medicii rezidenți vor obține un contract de până la trei ani, în cadrul Centrului Medical Sheba. Proiectul va acoperi toate costurile de cazare și transport, plus un salariu lunar de trei mii de dolari pe durata stagiului. Ulterior, beneficiarii vor trebui să revină acasă și să lucreze în instituțiile medicale publice pentru o perioadă de cinci ani.

„În prima ediție, căutam candidați în baza unui mix de performanțe academice dovedite, leadership și aspirații înalte în carieră, în domeniile anestezie și cardiologie, dar și în baza interesului și implicării, manifestate în activitățile extracurriculare”, notează shebafellowship.com.

În plus, toți participanții vor face un curs gratuit de limba ebraica - noțiuni de bază, oferite de către Centrul Medical Sheba.

Stagiul este posibil la inițiativa prim-ministrului Iurie Leancă, care luna trecută a avut o întrevedere, la Chișinău, cu Eli Davidai, sponsor al cursurilor de perfecționare de la Centrul Medical Sheba din orașul israelian Tel Hashomer.

Centrul Medical Sheba este cea mai mare clinică medicală din Israel și Orientul Mijlociu și se află în top 10 cele mai bune spitale din lume.

Amintim că, la inițiativa prim-ministrului, la finele anului 2013, bursele medicilor rezidenți au ajuns la nivelul salariului unui medic începător. În acest sens, a fost aprobată o hotărâre de Guvern.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam