Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
02 Iunie 2015 | 15:03
Ministerul Educaţiei a trasat noi perspective de colaborare cu Belarus
Priorităţile dezvoltării sistemelor educaţionale din Republica Moldova şi Republica Belarus au fost discutate astăzi, 2 iunie, de către viceministra Educaţiei, Loretta Handrabura, cu ambasadorul Belarusului la Chişinău, Serghei Ciciuk. Oficialii au evidenţiat unele aspecte ce ţin de consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul educaţiei.
Totodată, a fost readusă în discuție perspectiva semnării unui acord bilateral de colaborare în domeniul educației. Potrivit oficialilor, printre prevederile de bază ale documentului s-ar putea număra: schimbul de experiență în domeniul modernizării învățământului profesional tehnic, mobilitatea academică a studenților și cadrelor didactice, organizarea cursurilor de perfecționare profesională a cadrelor didactice, intensificarea colaborării interuniversitare etc.

În cadrul discuțiilor, Loretta Handrabura a precizat că Belarus va beneficia de tot sprijinul și expertiza necesară din partea Ministerului Educației al Moldovei, în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate în contextul Conferinței interministeriale a Spațiului European al Învățământului Superior (EHEA) de la Erevan.

Republica Belarus a devenit membru al Spațiului European al Învățământului Superior la 14 mai curent și urmează să promoveze o serie de reforme structurale și conceptuale în sistemul de învățământ superior, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației de la Chișinău.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam