Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
09 Iunie 2014 | 09:39
Moldovenii pot beneficia de 61 de programe de studii în Olanda
Cetăţenii Republicii Moldova care îşi fac studiile în instituţiile de învăţământ din Olanda sau cei care intenţionează să studieze în universităţile din statul olandez pot apela la suportul a 61 de programe care oferă burse de studii cetăţenilor mai multor state, inclusiv cetăţenilor moldoveni.
Bursele sunt oferite de programe universitare și instituții cum ar fi Erasmus Mundus, Banca Mondială, Tempus, Fundația IRAS, L’Oreal- Unesco, etc și oferă posibilitatea de a studia la instituțiile educaționale precum Universitatea din Amsterdam, Universitatea Wageningen, Universitatea de Științe Aplicate din Utrecht, Universitatea Leiden, Universitatea din Maastricht, Universitatea Erasmus din Rotterdam, Universitatea din Tilburg, Universitatea Tehnică din Delft și altele.

Bursele sunt disponibile pentru studenții care doresc să studieze la facultăți cum ar fi administrarea și managementul afacerilor, inginerie, mediul înconjurător, drept, matematică, tehnologii informaționale, transport și comunicații, arhitectură, etc.

Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, bursele, în cazul în care sunt câștigate, vor acoperi total sau parțial costurile legate de studiile efectuate la universitățile olandeze. Cererile de burse sunt examinate pe bază competitivă.

Pentru informații adiționale privind programele olandeze concrete care oferă burse de studii, inclusiv termenul limită de depunere a dosarelor, lista actelor care urmează a fi prezentate, accesați pagina www.studyinholland.nl.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam