Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
18 August 2014 | 16:07
Moldovenii pot beneficia de burse de studii postuniversitare în Germania
Cetăţenii moldoveni vor putea obţine burse de studii postuniversitare în Germania pentru anii 2015-2016, prin intermediul Programului DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst). Programul este finanţat de Ministerul Federal pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică din Germania.
Bursele sunt oferite pentru o perioadă de 12-24 de luni absolvenţilor din ţările aflate în dezvoltare şi recent industrializate, informează Moldpres.

În cadrul programului sunt oferite burse pentru studii în mai multe domenii, între care inginerie, energie renovabilă, management urban, agricultură, ecologie, medicină, ştiinţe sociale şi politice, educaţie, jurnalism. Cursurile vor avea loc la universităţile de stat din Oldenburg, Stuttgart, Berlin, Bonn, Dortmund, Hohenheim, alte oraşe.

Bursele vor fi oferite în bază de concursuri, care vor avea loc la universităţile amintite începând cu noiembrie 2014 până în februarie 2015. Studiile postuniversitare se vor efectua în germană sau engleză. La absolvire vor fi oferite diplome, recunoscute la nivel internaţional.

Doritorii care vor să aplice pentru concurs trebuie să deţină o diplomă de licenţă, iar studiile de licenţă să fie absolvite cu cel mult şase ani în urmă. Totodată, candidaţii trebuie să posede cel puţin doi ani de experienţă profesională şi să îşi asume responsabilitatea de a iniţia procese de dezvoltare în mediul lor profesional după finisarea programului de bursă.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam