Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
19 Ianuarie 2015 | 15:36
Moldovenii pot face studii la Şcoala Diplomatică de la Madrid
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru continuarea studiilor de masterat, pentru anul academic 2015-2016, la Şcoala Diplomatică din Madrid, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
Eligibili pentru acest program sunt absolvenții instituțiilor de învățământ superior cu o medie academică cuprinsă între 7 și 10. De asemenea, participanții trebuie să demonstreze cunoașterea limbii spaniole. Pentru demonstrarea cunoștințelor de limbă spaniolă, candidații trebuie să treacă testul DELE.

Actele se vor depune la misiunile diplomatice ale Spaniei. În cazul Moldovei, la Ambasada Spaniei la București.

După selectarea candidaților, aceștia vor fi supuși și unei probe de admitere.

Condiţiile de participare, regulamentul, formularul de înscriere şi alte detalii suplimentare pot fi găsite accesând următorul link:
http://www.exteriores.gob.es/Portal/es/Ministerio/EscuelaDiplomatica/Paginas/MasterInteruniversitarioDiplomaciaRelacionesInternacionales.aspx
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam