Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
15 Aprilie 2014 | 09:45
Moldovenii pot obţine burse de studii în Egipt
Guvernul Republicii Arabe Egipt oferă două burse de studii universitare cetăţenilor Republicii Moldova pentru anul academic 2014-2015. Bursele sunt acordate pentru specialităţile Limba arabă, Ştiinţă şi Drept islamic, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
Dosarul candidatului va include următoarele acte: formularul de participare; copia diplomei de studii, însoţită de supliment; copia certificatului de naştere; șase poze recente; copia paşaportului; certificat medical; cazier judiciar. Toate actele se vor prezenta în limba engleză, franceză sau arabă, fiind autentificate de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova.

Bursa acordată include scutirea taxei pentru studii şi taxa de înregistrare, o bursă lunară în valoare de 165 lire egiptene (echivalentul a 20 de euro), cheltuielile de cazare şi transport sunt suportate de către bursieri.

Cei interesați vor depune dosarul de concurs la Ministerul Educaţiei până la 30 aprilie 2014.

Pentru informaţii suplimentare, dar şi pentru obţinerea copiei formularului, poate fi contactată Direcţia relaţii internaţionale şi integrare europeană, tel: 0 (22) 23 80 61.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam