Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
02 Aprilie 2014 | 15:17
Moldovenii pot obţine granturi de studiu şi cercetare în SUA
Cercetătorii, profesorii universitari şi experţii din Republica Moldova pot obţine granturi de cercetare sau studiu în Statele Unite ale Americii. Concursul anual pentru oferirea acestora a fost anunţat de Ambasada SUA la Chişinău, comunică Moldpres.
Granturile vor fi oferite pentru anul academic 2015-2016 în cadrul Programelor Fulbright Scholar, Fulbright Faculty Development şi Hubert H. Humphrey Fellowship.

Potrivit  Ambasadei SUA în Republica Moldova, există condiţii specifice pentru fiecare program, de exemplu, cetăţenia Republicii Moldova şi domiciliu permanent în ţară, abilitatea de a scrie şi vorbi în limba engleză şi experienţă în domeniul profesional.

Programele oferă oportunităţi egale tuturor solicitanţilor şi nu fac discriminări pe baza de rasă, culoare, sex, religie, origine naţională sau etnică, limba maternă, handicap sau invaliditate.

Cererile on-line trebuie depuse până la 2 iunie 2014.

Mai multe informaţii despre aceste programe şi formulare electronice sunt disponibile la adresa http://moldova.usembassy.gov.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam