Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
28 Martie 2014 | 17:00
Moldovenii pot opta pentru 20 de burse de studii în Riga
Guvernul Suediei oferă 20 de burse cu finanţare deplină a studiilor la Stockholm School of Economics din Riga. Acest privilegiu se acordă potenţialilor studenţi din Moldova şi Belarus, urmaţi de cei din Georgia şi Ucraina.
Grantul garantat de Guvernul suedez acoperă taxa de școlarizare, timp de trei ani, în valoare de 30 de mii de euro, cazarea în cămin și o bursă lunară de 200 de euro pentru cheltuieli secundare.

Fiind în topul celor mai bune școli de business din Europa, după ratingul creat de Financial Times, Stockholm School of Economics oferă atât studii în domeniul economiei, cât și în cel al businessului. După doi ani și jumătate de instruire continuă, studenților li se oferă șansa de a alege următoarele specialități: Antreprenoriat, Marketing, Finanțe și Economie.

De asemenea, studenții din anii unu și doi au oportunitatea de a efectua un stagiu de practică cu termenul de 4-5 săptămâni și, respectiv, 6-8 săptămâni în companiile-partenere ale Universității. Ceea ce diferențiază această instituție de învățământ superior de alte universități internaționale este accentul pus pe valorile care li se cultivă studenților: conștiința socială și de sine, prioritatea calității asupra cantității, autodezvoltarea și managementul relațiilor.

Încă o deosebire față de alte universități de profil este faptul că programul de studiu se desfășoară după structura modulară. Astfel, maximum două cursuri decurg în același timp, pentru a oferi studenților posibilitatea de a se concentra mai eficient asupra materialului studiat. Ultimul semestru al celui de-al treilea an de studii, studenții îl pot petrece în programul de schimb internațional la una din universitățile partenere.

Eligibili pentru acest program sunt tinerii care au absolvit studiile liceale până în iulie 2014, cei care dețin nota minimă 7 la matematică și engleză.

Candidații își vor expedia dosarul de concurs până pe 8 aprilie, pe adresa online http://admission.sseriga.edu/courses/course/7. Decizia finală va fi anunțată pe 24 mai.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam