Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
29 Mai 2014 | 16:24
Moldovenii pot opta pentru burse la MGIMO
Cetăţenii moldoveni pot aplica dosarul pentru cele două burse de studii universitare pentru anul academic 2014-2015 oferite de Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO).
Dosarul candidatului va conține  următoarele acte: diploma de bacalaureat sau situația școlară (clasa a X, XI, XII – sem.I) traduse în limba rusă și legalizate notarial; copia buletinului de identitate și a pașaportului (tradusă în limba rusă și autentificată notarial); 12 fotografii (3X4) alb-negru, suprafață mată; certificat medical, cu privire la bolile cronice, în cazul existenței acestora; rezultatul examinării Roentgen; certificatul de vaccinare, în care să fie indicat data  efectuării vaccinurilor (Tetanos, Rujeolă, Difterie, Tuberculoză); certificatul medical care să confirme lipsa bolilor infecțioase precum Sifilis si HIV/SIDA, precum și polița de asigurare medicală, eliberată de către compania care are reprezentanță și pe teritoriul Federației Ruse.

Setul de documente va fi depus până la 10 iunie 2014 la Ministerul Educației Republicii Moldova.

Candidații urmează să susțină proba de testare la limba rusă, care va avea loc la data de 27 iunie la Moscova.

Pentru informații suplimentare, accesați site-ul  www.mgimo.ru sau sunați la telefonul:  0 22 54 23 19  /  0 22 23 80 61.
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam