Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
23 Noiembrie 2014 | 15:06
Nou raport cu privire la studenţii moldoveni care studiază în SUA
În 2013-14 numărul studenţilor din Moldova care au fost înscrişi la universităţi în SUA a fost de 328, iar tot mai mulţi dintre ei aleg să facă studii post universitare. În 2013-14, 37% de moldoveni care studiază în SUA sunt înrolaţi în universităţi, cifră ce a crescut considerabil faţă de 28% cu cinci ani în urmă. Nouă studenţi americani au studiat în Moldova, cu 12,5% mai mult decât anul trecut, informează Ambasada SUA la Chişinău.
Conform Directorului Regional al Education USA, Ann Merrill, „SUA rămâne o destinație preferată pentru studenții din Moldova datorită calității și prestigiului asociate cu studiile în SUA”. Un al factor important este accesul liber la informația corectă și comprehensivă cu privire la studiile în SUA prin Centru de Informare Education USA și activitatea sporită a colegiilor și universităților pentru atragerea studenților din Moldova.  Resursele Eduication USA, așa ca „Cinci pași sper studii în SUA”, ajută studenții să afle despre diferite oportunități de studiere în Statele Unite.

Conform raportului privitor la schimburile educaționale internaționale pentru 2014 (Open Doors Report on International Educational Exchange), publicat de Institutul pentru Educație Internațională și Biroul pentru educație și cultură al Departamentul de Stat al SUA, numărul studenților internaționali la universitățile și colegiile din SUA a crescut considerabil.

Raportul, făcut public cu ocazia aniversării a 15-cea a Săptămâni Educaționale Internaționale, arată că numărul studenților internaționali la universitățile și colegiile din SUA a crescut cu 8% și a atins cifra de 886 052 studenți în anul academic 2013-14.  SUA găzduiește cei mai mulți din numărul mondial total de 4,5 milioane de studenți internaționali, cu o cifră dublă față de Marea Britanie care este a doua, se spune într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA în republica Moldova.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam