Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
19 Mai 2017 | 14:40
Numărul burselor pentru studii în România ar putea fi redus
Unele organizaţii din Republica Moldova îşi exprimă dezacordul după ce de peste Prut au apărut informaţii că numărul de burse destinat tinerilor moldoveni care vor să-şi continue studiile în România, ar putea fi redus în jumătate. Reprezentanţii Blocului Unităţii Naţionale „BUN”, au atenţionat în cadrul unei conferinţe de presă că dacă acest lucru se va întâmpla, atunci îşi rezervă dreptul de a organiza proteste, relatează Moldova 1.
Numărul burselor propuse de Bucureşti, pentru perioada 2017-2019 este de 2250, în jumătate faţă de anii precedenţi, motivul, potrivit autorităţilor, este numărul mic de cereri.

„Ceea ce vehiculează unii că fiind din Republica Moldova şi mergând la studii în România, tinerii respectivi fie rămân în România, fie pleacă mai departe, nu poate fi un argument. Fiecare trebuie să aibă libertatea deplină de a-şi alege locul unde locuieşte, învaţă şi munceşte”, a declarat Constantin Codreanu, deputat, România.

Ion Leaşcenco, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale „BUN”, susţine că vor adresa o scrisoare deschisă Guvernului României pentru a cere suplimentarea numărului de burse pentru românii din Moldova, în caz contrar vor organiza manifestaţii de protest. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam