Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
05 Aprilie 2016 | 10:26
O mână întinsă tinerilor specialişti care caută un loc de muncă
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va inaugura astăzi Centrul de Ghidare în Carieră în municipiul Chişinău. Beneficiarii Centrului, elevii, tinerii şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă, vor putea să-şi pună în practică experienţa şi cunoştinţele în domeniile în care sunt calificaţi şi să-şi evalueze aptitudinile şi capacităţile profesionale, relatează Mesager.
Ultima actualizare a bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă arăta că la 22 martie erau disponibile peste 6700 de locuri de muncă, cu 1200 mai mult decât la începutul lunii februarie.

Cele mai multe posturi vacante sunt pentru specialiştii din domeniul medico-sanitar, iar pe locul doi se situează contabilii şi specialiştii în economie. De asemenea, la mare căutare sunt poliţiştii, pedagogii şi inginerii.

Centrul de Ghidare în Carieră va fi deschis în sediul biroului local al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă din sectorul Botanica al capitalei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam