Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
07 Iulie 2018 | 13:36
O universitate de peste Prut dă startul admiterii în Republica Moldova
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, România, organizează săptămâna viitoare puncte de înscriere la studii de licenţă pe locuri la buget pentru candidaţii din Republica Moldova. Comisiile de admitere vor veni în patru oraşe din Republica Moldova, scrie IPN.
Pe 12 și 13 iulie, dosarele de admitere vor putea fi depuse în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Bălți și a Liceului Teoretic român-francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău. La Cahul comisia de admitere va ajunge pe 13 iulie, în incinta Liceului „Ion Creangă”, iar la Ungheni, în aceeași zi, în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Actele pot fi depuse între orele 10:00 și 15:00. Candidații care doresc să facă studii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, dar nu reușesc săptămâna viitoare să depună dosarele, pot merge până la 21 iulie la rectoratul Universității, corp T, camera B102, de luni până vineri, între orele 10:00 și 15:00. Taxe de înscriere nu sunt prevăzute.

Afișarea rezultatelor va avea loc pe 22 iulie.
 
Numărul de locuri la studiile de licență la buget pentru românii de pretutindeni, anul universitar 2018 – 2019 în cadrul Universității  Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, România, este de 299 de locuri.

Ziarul Bună Dimineața de Iași scrie în pagina electronică că, studenții din Republica Moldova vor fi scutiți de taxe la Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași. Anunțul ar fi fost făcut de către rectorul universității, Dan Cașcaval, în cadrul unei conferințe pe tema informării viitorilor studenți despre studiile în cadrul instituției pe care o conduce.

Potrivit Ministerului Educației Naționale din România, admiterea în acest an se va realiza în baza metodologiei de anul trecut privind admiterea românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat. Pentru depunerea dosarelor de candidatură sunt următoarele modalități: electronic, pe o adresă de e-mail stabilită de instituția de învățământ superior, prin poștă pe adresa universităților, la târgurile educaționale organizate pe teritoriul Republicii Moldova, la sediile extensiunilor universitare care funcționează pe teritoriul Republicii Moldova.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam