Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
23 Septembrie 2015 | 20:03
Noi oferte de burse în Slovacia
Slovacia oferă burse de studii pentru studenţi, aspiranţi, dar şi profesionişti din domeniul artei şi ştiinţei din Republica Moldova, scrie Moldpres.
Programul Național de Burse este finanțat de către Ministerul Educației, Științei, Cercetării și Sportului al Republicii Slovace. Scopul programului este de a promova schimbul de experienţă, dar şi de a mobiliza studenţii din Moldova pentru a învăţa în Slovacia.

Programul de stagiu durează de la 1 februarie, până la 31 august 2016. Participanții vor primi o bursă lunară de până la o mie de euro, în care intră cheltuielile pentru trai şi mâncare. Studenții vor achita din propriul buzunar transportul până în Slovacia.

Pentru a participa la program, candidatul trebuie să depună un CV, copia diplomei de studii, un caiet în care sunt indicate data începerii practicii, durata și un program detaliat al stagiului.

Dosarul pentru profesioniştii din domeniul artei şi ştiinţei mai trebuie să conţină şi lista publicaţiilor. Dosarul complet urmează a fi expediat online, până la 31 octombrie curent, la adresa www.scholarships.sk.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam