Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
07 Iulie 2014 | 10:05
Oficiali moldoveni prezenţi la festivitatea de înmânare a diplomelor absolvenţilor Universităţii Lingvistice de Stat din Rusia
Recent a avut loc ceremonia de înmânare a diplomelor de studii superioare unui nou grup de absolvenţi din grupa cu studiere în limba română din cadrul Universităţii Lingvistice de Stat din Rusia la specialitatea traducători.
La festivitatea organizată cu acest prilej a participat Eduard Melnic, ministru-consilier al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. În mesajul adresat corpului didactic, proaspeților absolvenţi şi invitaţilor, diplomatul moldovean a felicitat tinerii specialişti cu frumoasele rezultate obţinute pe durata studiilor şi le-a urat noi realizări profesionale şi academice.  

În acest context, oficialul şi-a exprimat speranţa că abilităţile şi cunoștințele lingvistice obţinute vor contribui atât la avansarea contactelor umane individuale, cât şi la consolidarea relațiilor sociale dintre Republica Moldova şi Federația Rusă, informează reprezentanța diplomatică.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam