Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
26 Decembrie 2014 | 11:33
Oportunităţi de studii în Suedia pentru moldoveni
Tinerii din Moldova sunt invitaţi să facă stagii de cercetare, precum şi să studieze la ciclurile de masterat şi doctorat la instituţiile de învăţământ din Suedia, în anul academic 2015-2016.
Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, bursele sunt în valoare de 15.000 coroane suedeze (SEK) pe lună pentru doctoranzi și 18.000 SEK pe lună pentru cercetătorii postdoctoranzi, cercetătorii seniori. Astfel, studiile de doctorat vor dura până la 12 luni, cele postdoctorat – 6, 9 sau 12 luni, iar cele de cercetare - până la șase luni.

Absolvenții instituțiilor de învățământ superior sunt încurajați să aplice pentru o bursă a Institutului Suedez pentru studii de un an (60 credite) sau doi ani (120 credite) la programele de masterat care încep în semestrul de toamnă 2015. Deținătorii de bursă de un an pot aplica pentru o extindere a bursei pentru continuarea perioadei de internship în Suedia fără plată (până la 5 luni).

Pentru mai multe informații cu privire la criteriile de eligibilitate, cerințe și instrucțiuni referitoare la procedura de aplicare, vizitați următoarea pagină web: https://studyinsweden.se/how-to-apply/phd-level-how-to-apply/
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam