Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
24 Martie 2017 | 08:30
Oportunitate pentru cetăţenii moldoveni care doresc să înveţe limba engleză
Veste bună pentru cetăţenii Republicii Moldova care doresc să înveţe limba engleză. Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova anunţă înscrierea la cursul gratuit on-line de limba engleză pentru „Educaţie mediatică”, care va avea loc în perioada 3 aprilie – 7 mai 2017.
Pentru a beneficia de cursul gratuit de limba engleză, candidații trebuie să posede un nivel mediu de cunoaștere a limbii engleze, care le va permite să parcurgă cu succes toate modulele incluse în curs. La finele cursului, participanții vor primi un certificat de absolvire din partea Universității din Pennsylvania. La curs se poate înscrie oricine.

Cursul online „Media Literacy Massive Open Online Course”, care durează cinci săptămâni, a fost elaborat de către experții de la Universitatea din Pensilvania și reprezintă o inițiativă diplomatică de nivel înalt finanțată de către Departamentul de Stat SUA.

Cursanții înregistrați în proiect vor beneficia de ghidare din partea celor 12 facilitatori selectați din fiecare regiune țintă. Facilitatorii vor organiza sesiuni de instruire de două ori pe săptămână, iar cursanții vor primi suportul necesar pentru a absolvi cu succes acest curs online. 

La finele proiectului, în luna iulie, 60 dintre cei mai activi cursanți vor participa la evenimentul de totalizare: Conferința „Integrating Media Literacy in Moldovan Curricula based on the MOOC Model”, care va fi organizată la Chișinău.

Formularul de înscriere poate fi completat până la 27 martie, 2017. Formularul de participare poate fi completat AICI.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam