Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
30 Septembrie 2014 | 15:46
Oportunităţi de studii în şcoli private din SUA şi Marea Britanie
Liga Naţională de Dezbateri Preuniversitare (LNDP) informează despre programul de burse, anul academic 2015-2016 din SUA şi Marea Britanie, care oferă posibilitatea de a obţine burse de studii în şcolile private.
Programul ASSIST oferă posibilitatea de a face studii în școli private în SUA, în decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazarea, alimentarea și biletul de avion tur-retur. Elevii selectați vor achita o taxă de 1500 de dolari, plus costul vizei și taxa SEVIS. Pe lângă taxa de 1500 de dolari, Programul Reduced Fee include și achitarea de către finaliști a unor cheltuieli adiționale precum: biletul de avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicală, achitarea cheltuielilor personale.

Programul DAVIS oferă posibilitatea de a face studii pe parcursul a doi sau trei ani în una dintre cele cinci școli pilot, cu obținerea diplomei, și care, ulterior, va permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parțială în una dintre cele 86 universități participante la program. Elevii selectați vor suporta cheltuielile de transport, viză, asigurare medicală, cărți, etc.

Pentru Marea Britanie, bursa include plata pentru studii, cazare și alimentare. Elevii selectați vor achita o taxă de 1500 lire sterline, cheltuielile de transport (3 zboruri tur-retur) și viza. Criterii de eligibilitate: elevi ai claselor a X-a; cunoașterea limbii engleze; media generală a clasei a IX-a peste 8,5; participantul nu trebuie să fi beneficiat anterior de o ședere peste hotare mai lungă de două luni.

Pentru obținerea formularelor de participare și pentru informații suplimentare vă puteți adresa la sediul LNDP sau să accesați site-ul www.debate.md. Termenul limită de depunere a dosarelor este 14 noiembrie 2014, orele 17:00.
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam