Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
21 Octombrie 2016 | 14:05
Oportunităţi pentru jurnalişti
Jurnaliştii, activiştii civici şi profesioniştii IT sunt invitaţi să participe timp de două zile la un program complex de instruire în domeniul jurnalismului de date „Date vizibile pentru un public informat”, la Chişinău.
Potrivit scrie media-azi.md, programul va include mai multe activități de instruire, ce vor avea loc în lunile noiembrie – decembrie anul curent, dar  și  pe parcursul anului 2017.

Programul va demara  cu un training de două zile, desfășurat în perioada 2-3 noiembrie, la Chișinău, ce va fi unul de inițiere și va fi moderat de către doi experți în domeniu.

După participarea la unul din programele de instruire organizate de Centru pentru Jurnalism Independent în perioada noiembrie-decembrie,  jurnaliștii vor avea posibilitatea să obțină  burse de cercetare în cadrul  redacției RISE Moldova sau  să participe la o Școală de vară, ce va avea loc în Cehia, în 2017. Toate detaliile vor fi anunțate ulterior de către organizatori.
 
La primul program de instruire, planificat pentru data de 2-3 noiembrie,  se pot înscrie jurnaliști din presa locală și națională, activiști civici și specialiști IT. Cheltuielile de cazare, alimentare și transport vor fi acoperite de Centrul pentru Jurnalism Independent. Pentru vorbitorii de limbă rusă, va fi asigurată traducere.
 
Toţi cei interesaţi să participe la program, sunt rugaţi să expedieze CV-ul până la 28 octombrie 2016, la adresa:  coordonator@ijc.md.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam