Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 August 2015 | 09:27
Peste 1500 de locuri de studii la buget în România, pentru cetăţenii moldoveni, rămân vacante
Peste 1500 de locuri de studii la buget în România, pentru cetăţenii moldoveni, rămân vacante. Potrivit Ambasadei României, în perioada 17-31 iulie comisiile din Bălţi, Chişinău şi Cahul au acceptat dosarele a 696 de candidaţi pentru continuarea studiilor în liceele din România şi peste 2,7 mii de dosare pentru studii universitare.
Rezultatele sesiunii de admitere vor fi publicate la începutul lunii septembrie pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din România.

Amintim că pentru anul academic 2015-2016, România oferă 1500 de locuri cu bursă și fără bursă pentru învățământul mediu, 2800 de locuri pentru studii superioare, 550 de locuri pentru masterat, 25 de locuri subvenționate cu bursă sunt pentru absolvenții de studii de studii medicale din Republica Moldova, precum și 125 de locuri pentru programele doctorale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam