Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
31 Octombrie 2017 | 14:31
Peste două mii de oferte de muncă, disponibile la Târgul de Cariere din Chişinău
Salarii care încep de la cinci mii de lei şi oportunităţi de angajare în companii internaţionale. Asta au găsit tinerii specialişti la cea de-a 12-a ediţie a Târgului moldo-român de Cariere, ce se desfăşoară în aceste zile la Chişinău. Cele peste 45 de companii vor să angajeze circa trei mii de profesionişti gata să facă faţă provocărilor profesiei. Totuşi, cei care vin cu oferta au şi unele condiţii, la mare căutare fiind persoanele cu studii superioare şi cele care cunosc limbi străine, relatează Moldova 1.
Printre ofertele disponibile cele mai bine plătite sunt cele din domeniul IT, audit financiar şi limbi străine. Vizitatorii târgului recunosc că unul dintre principalele criterii de selectare este salariul.

„Aș vrea un salariu de minimum șapte mii de lei. Pentru a întreţine o familie nu e de ajuns, dar pentru mine este suficient. Sunt destul de realistă şi fără experienţă îmi dau seama că m-aş mulţumi la început cu trei sau patru mii de lei. Aş fi de acord să mă reprofilez din motiv că în primul rând te dezvolţi personal şi te descurci mai uşor în alte domenii. Sunt anul patru la Colegiul Financiar Bancar și-mi doresc să lucrez confirm specialității. Nu cred că contează salariul, mi-ar fi plăcut să lucrez acolo unde este o atmosferă bună şi unde îmi place”, au spus vizitatorii târgului.

Reprezentanţii companiilor internaţionale sunt dispuși să organizeze interviurile pe loc. Ei spun că, în caz de necesitate, sunt gata să ofere instruire pentru a-i ajuta pe viitorii angajaţi să se afirme în carieră.

„În cazul internship-urilor şi în cazul studenţilor ei au parte la început de 3-4 săptămâni de training-uri oferite din partea companiei, inclusiv de certificările de care au nevoie”, a menționat reprezentanta unei companii, Ilinca Drăgănescu.

„Căutăm specialişti care vorbesc fluent o limbă străină, cum este germana, spaniola, italiana, engleza evident. Salariile sunt destul mari, e vorba de opt, zece mii de lei şi mai mult”, a afirmat reprezentanta unei alte companii, Elena Ursu.

Companiile şi instituţiile autohtone au venit cu oferte de muncă, dar şi de studii. „Am venit cu propuneri de studiile în cadrul Universităţii Agrare, avem șapte facultăţi, anul de studii deja s-a început, dar pentru cei care vor să aplice mai este ceva timp”, a specificat reprezentantul Universității Agrare din Moldova, Viorel Neaga.

Potrivit organizatorilor, la târg sunt disponibile circa trei mii de locuri de muncă. „O mare parte dintre companii sunt din Moldova sau multinaţionale, care au şi sedii aici. Aşteptăm cinci mii de candidaţi în cele două zile, iar oportunităţile de carieră sunt variate. Încercăm să fim foarte interactivi, am amenajat o zonă de relaxare, unde candidaţii pot să exploreze lumea virtuală cu ajutorul tehnologiei. Avem şi un concurs, o tombolă la care participanţii pot să câştige, iar premiul este un voucher de 500 de euro”, a explicat purtătorul de cuvânt al Târgului de Cariere, Ioana Oroz. 
Postat de: Iulia Dubceac
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam