Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
26 Ianuarie 2017 | 15:49
Piaţa muncii: Peste şapte mii de locuri de muncă vacante
Cusătoresele, medicii şi asistenţii medicali, la mare căutare pe piaţa forţei de muncă. În baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt disponibile circa 7800 de locuri de muncă vacante, inclusiv 2200 de locuri pentru lucrători din industria textilă şi confecţii, relatează Moldova 1.
De angajați au nevoie și întreprinderile industriale, în special fabricile de producere a cablajelor, dar şi cele de producere a încălţămintei. Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile circa 1800 de locuri de muncă. Sunt căutaţi peste 500 de lucrători medicali şi circa 200 de specialiștii în activitatea financiară, economică sau comercială.

Cele mai multe posturi vacante sunt în Chişinău, 3500 la număr, în Bălţi - 600 şi 400 - în Floreşti. Cele mai puţine locuri de muncă sunt în raioanele Criuleni, Drochia, Edineț şi Dubăsari.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam