Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
02 Aprilie 2014 | 11:44
Profesorii moldoveni pot aplica pentru burse în SUA
Tinerii profesori din Republica Moldova pot aplica dosarul pentru stagii în instituţiile de învăţământ superior din Statele Unite ale Americii.
Potrivit Ambasadei SUA în Republica Moldova, programul Fulbright Faculty Development oferă oportunități precum dezvoltarea cadrelor didactice practicând metodologia americană de predare.

Pentru a aplica la program sunt eligibili cetățenii Republicii Moldova care dețin o diplomă universitară și dețin o practică de cel puțin doi ani în calitate de profesor universitar, o cerință este și cunoașterea limbii engleze la nivel avansat.

Programul de dezvoltare a cadrelor didactice va dura nouă luni, acesta ar putea fi urmat de o practică de vară cu o durată de două luni. Activitățile de program în primele nouă luni includ cursuri de observare, inițiere în curicula instituției de învățământ, participarea la conferințe și prezentări, precum și colaborarea cu colegii din SUA.

Programul Fulbright Faculty Development include asigurarea drumului tur-retur, acordarea unei asigurări medicală , unei burse lunare  și fonduri pentru dezvoltare profesională. Acesta oferă oportunități egale tuturor solicitanților.

Cei interesați vor depune dosarul până la data de 2 iunie 2014, mai multe detalii aflați accesând: http://moldova.usembassy.gov/040114/improve-your-teaching-skills-in-the-usa.html.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam