Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
18 Aprilie 2014 | 09:43
Program de burse de masterat şi doctorat în Estonia
Ministerul Educaţiei şi Cercetărilor al Republicii Estonia şi Fundaţia Arhimede lansează apelul pentru bursele de masterat şi de doctorat la instituţiile de învăţământ din Estonia pentru anul academic 2014-2015.
Bursele de studiu sunt destinate cetățenilor Republicii Moldova și se acordă pentru o perioadă de 1-10 luni. Persoanele interesate pot depune dosarul de concurs care va conține următoarele acte: curriculum vitae; plan detaliat de studiu; scrisoare de invitație din partea instituției estoniene; scrisoare de recomandare; certificat de vorbitor al limbii engleze; certificat de la instituția de învățământ din Republica Moldova; copia diplomei.

Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, dosarele urmează a fi depuse până la 1 mai 2014 pe adresa Fundației Archimede sau online pe adresa web a Fundației până la 24 aprilie curent.

Informațiile privind oportunitățile granturilor de studii sunt accesibile pe pagina: http://www.studyinestonia.ee/study/scolarships/bilateral-agreements precum și pe pagina Ambasadei Republicii Moldova în Estonia.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam