Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Aprilie 2014 | 09:45
Program de burse în China
Cetăţenilor moldoveni li se oferă burse de studii superioare (ciclul I şi II), precum şi stagii de perfecţionare în Republica Populară Chineză pentru anul academic 2014-2015. Studiile sunt precedate de un an pregătitor, pe parcursul căruia se va studia limba chineză şi terminologia profilului de specialitate selectat.
Candidaţii  la studii superioare ciclul I vor prezenta următoarele acte traduse în limba engleză sau chineză: formularul de aplicare; copia diplomei de bacalaureat sau certificatul ce atestă statutul de elev al clasei absolvente şi situaţia şcolară pentru anii de liceu (pentru absolvenţii de liceu, promoţia 2014); copia buletinului de identitate; o scrisoare de recomandare; certificat medical.

Iar tinerii care doresc să îşi continue studiile de masterat în China vor depune acelaşi set de acte, doar că vor alipi şi două scrisori de recomandare.
Solicitanţii profilului Artă vor prezenta fotografiile lucrărilor sau casete audio-video, în dependenţă de specialitate.

Doritorii se vor înregistra on-line pe site-ul http://laihua.csc.edu.cn, cu utilizarea numărului de înregistrare unic pentru candidaţii din Republica Moldova: Agency No. 4981. Apoi, până la 30 aprilie, vor depune dosarul la Ministerul Educaţiei, Direcţia relaţii internaţionale şi integrare europeană.

Bursele sunt acordate în conformitate cu prevederile Acordului de colaborare dintre Ministerul Învățământului al Republicii Populare Chineze și Ministerul Educației al Republicii Moldova, semnat la 14 aprilie 2014, la Beijing.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam