Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
31 Ianuarie 2017 | 10:46
Program de stagiu gratuit în Marea Britanie pentru tinerii din Moldova
Veste bună pentru tinerii din Republica Moldova, care au ocazia să participe, timp de patru săptămâni, la unul dintre cele mai extinse programe de stagii din Europa. Oportunitatea include o săptămână de stagiu în Scoţia şi trei săptămâni la Londra, Marea Britanie.
Astfel, participanții vor avea ocazia să învețe despre buna guvernare și principiile statului de drept în cadrul atelierelor de lucru care se vor desfășura la Parlamentul britanic și Ministerul de Externe, la instituțiile de drept și universități.

Programul va avea loc în perioada 20 mai – 16 iunie 2017, iar după desfășurarea proiectului în Marea Britanie, tinerii se vor întoarce acasă pentru a implementa planurile de acțiune.

Programul este destinat în special tinerilor care au o influență în societate și care își doresc ca acțiunile lor să aibă un impact pozitiv în viitor, în domeniile legate de buna guvernare, drept și justiție socială.

Tinerii care doresc să participe la programul de stagiu trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 25-30 de ani și să cunoască limba engleză la un nivel înalt. Procesul de aplicare constă în două etape: formularul de aplicare + CV și interviul cu cei selectați. Costurile sunt acoperite de organizatori, iar dosarele pot fi depuse până pe data de 24 februarie 2017. Dosarele pot fi depuse până la 24 februarie 2017.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam