Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
09 Aprilie 2015 | 14:58
Republica Slovacă oferă burse de studii cetăţenilor moldoveni
Guvernul Republicii Slovace oferă cetăţenilor moldoveni cinci burse pentru ciclul I şi II de studii universitare complete şi o bursă pentru studii complete de doctorat.
Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, studiile implică și un an de pregătire pentru limba slovacă.

Se va acorda prioritate următoarelor domenii: Științe ale educației; Științe sociale și comportamentale; Business și Administrarea afacerilor; Științe ecologice și de Mediu; Ingineria construcțiilor, producție și comunicații; Agricultură; Silvicultură; Științe veterinare; Gestionarea resurselor de apă; Științe medicale; Chirurgia dentară; Științe farmaceutice; Științe (non-medicale) ale sănătății.

Candidații vor trimite cererile online până la 28 mai, la care se vor anexa actele necesare, la www.vladnestipendia.sk.

La 29 mai 2015, Ambasada Slovaciei împreună cu reprezentanții Ministerului Educației din Republicii  Moldova vor selecta bursierii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam