Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
02 Iulie 2014 | 10:38
România a făcut publică oferta de burse pentru cetăţenii moldoveni
Guvernul României a făcut publică oferta de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2014-2015, astfel tinerii moldoveni pot aplica dosarul pentru cele 5 mii de burse oferite.
Potrivit Ministerului Educaţiei de la Chişinău, 1500 de burse au fost repartizate pentru învățământ preuniversitar, 2800 de burse - pentru  studii superioare, ciclul I, dintre care 390 pentru extensiunile Bălți și Cahul, alte 550 - burse pentru studii superioare, ciclul II, pentru deținătorii diplomelor de licență din România.

În temeiul Protocolului de colaborare între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România, pentru anul academic 2014-2015 au mai fost acordate şi 25 de burse pentru rezidenţiat şi 125 de burse pentru doctorat.

Lista actelor necesare pentru depunerea dosarului, repartizarea pe instituții de învățământ și specialități, poate fi găsită accesând http://www.edu.ro/index.php/articles/21684.

Actele se vor depune în perioada 26 iulie - 08 august la consulatele României la Chișinău, Bălți și Cahul.

Pentru informații suplimentare, contactați Ministerul Educației, Direcția relații internaționale și integrare europeană, tel.: 0 (22) 54 23 19 sau 0 (22) 23 80 61.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam