Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
29 Iunie 2016 | 11:18
România a publicat oferta de burse pentru tinerii moldoveni
Guvernul României a făcut publică oferta de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru anul academic 2016-2017. Tinerii pot opta pentru studii în oraşe de pe întreg teritoriul României, transmite IPN.
Bursele oferite au fost repartizate după cum urmează: 1 570 de burse pentru învăţământul preuniversitar; 3 190 de burse – studii superioare, ciclul I, dintre care 390 pentru extensiunile Bălţi şi Cahul; 700 de burse – studii superioare, ciclul II (pentru deţinătorii diplomelor de licenţă din România); 25 de burse – rezidenţiat; 125 de burse – doctorat.

Lista actelor necesare pentru depunerea dosarului, repartizarea pe instituţii de învăţământ şi specialităţi, poate fi găsită accesând: http://www.edu.ro/index.php/articles/24550 pentru învăţământul preuniversitar; http://www.edu.ro/index.php/articles/24551 pentru învăţământul superior.

Pentru informaţii suplimentare, urmează a fi accesată  pagina  http://edu.gov.md/ro/content/burse-de-studii-romania-3. La fel, poate fi contactat Ministerul Educaţiei, Direcţia relaţii internaţionale şi integrare europeană, tel.: 0 (22) 23 80 61.
 
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam