Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
14 Mai 2015 | 15:45
Rusia oferă cetăţenilor Republicii Moldova burse de studii la MGIMO
Cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia de trei burse de studii universitare oferite de Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO), pentru anul academic 2015 – 2016.
Candidații urmează să susțină testarea la limba rusă - la 26 iunie 2015  și cea la limba străină - la 30 iunie 2015 (la sediul MGIMO).

Setul de documente va fi depus la Direcția Relații internaționale și integrare europeană din cadrul Ministerului Educației până la data de 25 mai.

Selectarea prealabilă a candidaților va fi realizată în conformitate cu  prevederile Regulamentului de organizare și desfășurare a admiterii la studii în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam