Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
22 Mai 2014 | 09:47
Savanţii moldoveni pot obţine burse din partea EURIAS
Savanţii moldoveni vor putea obţine burse de studii din partea Institutului European pentru Studii Avansate (EURIAS), anunţă Academia de Ştiinţe a Moldovei.
Bursele în domeniul cercetării sunt oferite în cadrul unui program de mobilitate al EURIAS. Programul oferă 10 luni de rezidenţă în una din cele 16 instituţii participante din Berlin, Bologna, Budapesta, Cambridge, Delmenhorst, Edinburgh, Freiburg, Helsinki, Ierusalim, Lyon, Marsilia, Paris, Uppsala, Viena, Wassenaar şi Zürich.

Bursele sunt acordate, în general, pentru domeniul ştiinţelor umaniste şi sociale. Totodată, bursele EURIAS pot fi oferite şi savanţilor din domeniul ştiinţelor naturale şi exacte, în cazul în care proiectul de cercetare nu implică investigaţii de laborator, informează Moldpres.

Termenul-limită de aplicare pentru concurs este 5 iunie 2014.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam