Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
08 Septembrie 2014 | 15:38
Spania, Germania şi Franţa - cele mai populare destinaţii pentru studenţii Erasmus
În perioada 2012-2013, un număr record de 270 mii de studenţi au participat la unul din cele mai cunoscute programe UE de studiu în străinătate - Erasmus. Se estimează că numărul va creşte în viitor, după ce Parlamentul European (PE) a susţinut noul program ameliorat Erasmus+, care a început în septembrie.
Potrivit datelor PE, de la lansarea acestuia în 1987, programul Erasmus a avut un succes incontestabil, numărul de studenți care au beneficiat de program ajungând la 3 milioane anul acesta.

Cele mai populare destinații au fost Spania, Germania și Franța. Țările care au trimis cel mai mare număr de studenți Erasmus (proporțional la numărul de locuitori) au fost Luxembourg, Liechtenstein, Finlanda și Letonia.

Cel mai mare număr de studenți provine din Spania (aproape 40.000), care este urmată de Germania, Italia și Polonia.

Bursa medie Erasmus, care acoperă o parte din costurile traiului în străinătate, a fost de 272 de euro pe lună (cu 9% mai mult decât în anul precedent). Bursa este completată în unele țări de fonduri naționale, regionale sau instituționale.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam