Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
09 Ianuarie 2014 | 17:27
Stagii la Biroul pentru Relaţii cu Diaspora
Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD) a anunţat deschiderea Programului de stagii 2014 pentru două persoane în echipa programe, două persoane în echipa analitică şi o persoană în echipa comunicare. Sunt încurajaţi studenţii moldoveni reveniţi de la studii din străinătate să depună dosarul. La finalizarea stagiului, studenţii vor obţine certificate de practică şi o evaluare din partea tutorelui.
Programul de stagii este adresat studenților și absolvenților instituțiilor de învățământ și se va desfășura pe bază de voluntariat, pe o perioadă de la 3 la 6 luni, cu program de prezență flexibilă.

Programul de stagii este destinat studenților sau/și absolvenților facultăților relații internaționale, jurnalism, relații publice și comunicare, administrare publică, management, economie, statistică, precum și altor persoane interesate.

Eligibili pentru program sunt cei care cunosc la nivel avansat limba română, rusă și engleză, dețin capacități bune de analiză de comunicare, precum și cei care pot lucra în echipă.

Pe parcursul programului, stagiarii vor avea posibilitatea să aplice cunoștințele obținute în realizarea diverselor sarcini, să participe la implementarea şi evaluarea diverselor proiecte și programe inițiate de BRD şi partenerii săi, să participe la întruniri, evenimente şi activități şi să contribuie la organizarea celei de-a doua ediții a programului DOR 2014 – inițiativă care are drept scop sensibilizarea tinerilor din generația a doua de migranţi cu privire la identitatea lor culturală și crearea legăturilor emoționale între țara de baștină și reprezentanții diasporei moldovenești. De asemenea, studenții vor avea posibilitatea să își dezvolte abilitățile de comunicare și negociere și să facă parte dintr-o echipă dinamică și inovatoare.

Încurajăm toate persoanele interesate să depună dosarele: o scrisoare de intenție, CV-ul și certificatul academic (scrisoare din partea instituției) sau copia diplomei la adresa: natalia.vozian@gov.md până pe 3 februarie 2014, indicând în mesaj echipa (programe, analitică sau comunicare) în care doresc să efectueze stagiul de practică.

Doar persoanele selectate vor fi invitate pentru interviu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam