Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
24 Martie 2014 | 16:40
Studenţii de la jurnalism pot face stagii la agenţia Reuters
Tinerii moldoveni care studiază, dar şi cei care au absolvit o facultate de jurnalism pot aplica pentru o stagiere la agenţia de ştiri Reuters în calitate de reporter de ştiri.
Tinerii vor putea lucra alături de cei mai experimentați jurnaliști de agenție timp de șase săptămâni cu începere de pe 1 iulie. Fiecare participant va beneficia, în perioada de stagiere, de un mentor din partea căruia va primi sfaturi și indicații și de un editor, căruia îi va raporta tot ceea ce ține de activitatea sa.

Înainte de a începe lucrul, stagiarii vor avea parte de un training de inițiere de câteva zile, ce va viza capacitățile de scriere, etica jurnalistică și cunoștințe de bază în domeniul finanțelor. Stagierile, în funcție de preferințele aplicanților, se pot face în Singapore (Asia) sau în Londra (Europa).

Eligibili pentru a aplica la concurs sunt tinerii care cunosc la nivel fluent limba engleză, care posedă abilități în matematică. De asemenea, cunoașterea altor limbi precum spaniola, portugheza, germana, araba, mandarina constituie un avantaj.

Cei interesați vor depune dosarul până pe 31 martie. Mai multe detalii puteți afla, accesând site-ul: http://careers.thomsonreuters.com/.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam