Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Februarie 2014 | 11:03
Studenţii moldoveni pot studia un semestru în SUA
Tinerii din Republica Moldova pot opta pentru oportunitatea de a-şi face studiile, timp de un semestru, în una din universităţile ori colegiile din Statele Unite ale Americii.
Eligibili pentru acest proiect sunt studenții anilor I și II care, în prezent, își fac studiile în unul din domeniile: contabilitate, informatică, economie, servicii hoteliere, business, relații internaționale, științe politice, drept, jurnalism și științe ale comunicării, sociologie, antropologie, agricultură, criminologie, educație, inginerie, managementul mediului, geologie, fizică, urbanistică.

Programul oferă studenților de la anul I și II oportunitatea de a face studii, timp de un semestru, în una din universitățile sau colegiile Statelor Unite ale Americii.

Bursa prevede finanțare completă și oferă asistență în depunerea documentelor pentru viza J-1, bursă lunară pentru cazare și alimentare, precum și achitarea plății și taxelor obligatorii pentru studii.

De asemenea, programul include și colaborări cu absolvenții programelor academice ale Biroului pentru Cultură și Învățământ al Departamentului de Stat al SUA.

Formularul de participare, precum și informații suplimentare despre criteriile de eligibilitate pot fi găsite accesând www.irex.md, termenul limită de depunere a actelor fiind 28 februarie.

Global UGRAD Exchange Program este un program al Biroului Educație și Cultură al Departamentului de Stat al SUA pentru studenții din instituțiile de învățământ superior din Moldova, care este administrat de IREX.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam