Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
11 Septembrie 2014 | 11:01
Studenţii, cercetătorii şi artiştii din Moldova pot aplica pentru burse în Slovacia
Ambasada Slovaciei la Chişinău invită cetăţenii moldoveni să aplice pentru burse de mobilitate academică pentru semestrul de vară 2014-2015. Bursele sunt oferite pe o perioadă de până la 12 luni pentru studenţi, cercetători, profesori şi artişti în cadrul Programului Naţional de Burse al Slovaciei.
Mărimea bursei este de 350 de euro lunar pentru studenţi, 580 de euro pentru doctoranzi şi artişti, profesori, cercetători fără doctorat, 850 de euro pentru cei cu doctorat şi 1000 de euro pentru cei cu doctorat şi cu experienţă de peste 10 ani.

Data limită pentru aplicarea dosarelor este 31 octombrie 2014. Formularul de aplicare poate fi completat online pe site-ul www.scholarships.sk sau trimis prin poştă sau curier, alături de celelalte acte necesare, la adresa SAIA, Sasinkova 10, 812 20, Bratislava 1, Slovacia. În al doilea caz, dosarul trebuie să ajungă la destinaţie cel târziu în 5 zile de la expirarea datei limită pentru aplicaţii. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate în cel mult 6 săptămâni de la această dată, transmite IPN.

Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul  www.scholarships.sk sau www.saia.sk. De asemenea, cei interesaţi pot solicita informaţii suplimentare administratorului programului, Lukas Marcin, la adresa electronică lukas.marcin@saia.sk.

Programul naţional de burse pentru susţinerea mobilităţii academice a studenţilor, doctoranzilor, profesorilor universitari, cercetărilor şi artiştilor a fost fondat în 2005 de către Guvernul Republicii Slovace. Bursele sunt finanţate de către Ministerul Educaţiei, Ştiinţei, Cercetării şi Sportului al Republicii Slovace.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam