Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
19 Aprilie 2017 | 17:21
Studenţii din diaspora pot aplica pentru stagii în companiile TIC
Studenţii din diaspora pot aplica pentru stagii în companiile Tehnologii Informaţionale şi Comunicaţii din Moldova. Potrivit şefei Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Olga Coptu, programul de stagii F5 este destinat studenţilor moldoveni care îşi fac studiile peste hotare, precum şi studenţilor străini cu profil, care îşi doresc să parcurgă un stagiu cu o durată de trei luni, cu posibilitatea de extindere, în companiile din domeniul TIC din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Am lansat astăzi o iniţiativă pentru tinerii din diaspora. Este foarte important ca aceşti tineri să aibă aptitudini în domeniul TIC. Ei ar putea, de asemenea, aplica pentru comunicare, marketing, management şi alte domenii utile agenţiilor în domeniul TIC din ţară. Programul este lansat din simplul motiv că în ţară, companiile IT întâlnesc dificultăţi în angajare de stagiari”, a menţionat Olga Coptu.
 
Programul de stagii este implementat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei, prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam