Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
01 Septembrie 2014 | 15:17
Studenţii moldoveni admişi la studii în România - informaţi despre mediul universitar român
Asociaţia „Vocea Etnicilor Români din Basarabia” va desfăşura, în perioada 15-17 septembrie, proiectul „Student în România – între mit şi realitate”. Evenimentul vine în ajutorul celor peste 2000 de studenţi admişi anul acesta în instituţiile de învăţământul superior din România.
Proiectul constă într-o serie de conferinţe susţinute în oraşele Ungheni, Chişinău, Bălţi şi Cahul. Scopul acestora este de a informa tinerii cu privire la mediul universitar şi cel organizaţional din România. Se va accentua problematica izolării tinerilor basarabeni şi cea a prejudecăţilor legate de efectuarea studiilor în România. În acelaşi timp, se doreşte promovarea unei atitudini proactive şi solidare a studenţilor în abordarea relaţiilor cu studenţii, cadrele didactice şi  mediul organizaţional.

Programul fiind deja la cea de-a doua ediţie oferă tinerilor oportunitatea de a primi toate informaţiile necesare lor, prin crearea unui spaţiu liber de dezbateri capabil să abordeze subiecte de interes major pentru studenţi.

Acțiunile au loc în parteneriat cu JCI Bucureşti, Asociaţia Tighina, Tinerii Moldovei şi Platforma Unionistă Acțiunea 2012.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam