Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Iunie 2014 | 14:38
Studii în Serbia pentru tineri din Moldova
Tinerii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să-şi continue studiile universitare şi postuniversitare în instituţii de învăţământ din Serbia. În acest sens, Executivul a aprobat miercuri, 25 iunie, semnarea unui Acord de cooperare între Guvernele de la Chişinău şi Belgrad.
În temeiul acestui acord, părțile vor acorda burse pentru studii superioare şi postuniversitare, programe de mobilitate pentru cadrele didactice, cercetători şi funcţionari publici din sectorul educaţional. Numărul de burse,programe, precum şi condiţiile în care vor fi acordate acestea, vor fi stabilite anual.

Inițierea și semnarea acestui Acord face parte dintr-un proiect al Ministerului Educației care prevede stabilirea unor relații de colaborare în domeniul educației cu șase țări din sud-estul Europei: Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Muntenegru și Albania. Serbia este prima dintre cele șase țări cu care Republica Moldova va semna un acord de cooperare.

Acordul, care va fi semnat pentru o perioadă de cinci ani, prevede colaborarea în vederea realizării obiectivelor Procesului de la Bologna,  cooperarea dintre instituțiile ştiinţifice, precum şi mobilitatea academică, în baza unor proiecte de interes comun în domeniile educaţiei, ştiinţei şi inovării, lansate în cadrul Uniunii Europene, ONU, Consiliului Europei şi Consiliului de Cooperare Regională (RCC) pentru Europa de Sud-Est etc.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam