Loading
ro ru en




Burse şi joburi
Loading
03 Iulie 2015 | 10:41
Târgul de Universităţi din România, în ajutorul absolvenţilor din Republica Moldova
Târgul Universităţilor din România se va desfăşura la Chişinău în perioada 10-12 iulie, aceasta fiind o campanie de informare şi motivare a absolvenţilor din Republica Moldova cu privire la admiterea la studii în România.
Evenimentul va avea loc în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi este organizat de Grupul de Iniţiativă Basarabeană din Cluj-Napoca. La târg şi-au anunţat participarea 14 organizaţii de studenţi din România.

În cadrul târgului vor fi prezentate ofertele educaţionale ale instituţiilor de învăţământ din oraşul Cluj-Napoca. Scopul forumului este informarea, consilierea, motivarea şi integrarea tinerilor basarabeni în mediul universitar românesc, precum şi promovarea culturii româneşti în rândurile acestora, se spune într-un comunicat al organizatorilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam