Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
10 Iulie 2015 | 10:10
Târgul Universităţilor din România începe astăzi la Chişinău
Cea de-a patra ediţie a Târgului Universităţilor din România a demarat astăzi la Chişinău. În cadrul acestuia, tinerii absolvenţi din Republica Moldova care doresc să îţi continue studiile peste Prut vor afla oferte educaţionale a 17 centre universitare.
Voluntari din România vor oferi celor interesați informații legate de procedura de admitere, actele necesare, metodologie, precum se vor împărtăși și cu experiența personală.

Potrivit organizatorilor, Târgul Universităților din România se va desfășura în trei orașe, de pe 10 până pe 12 iulie – la Chișinău, 14-15 iulie la Bălți, iar la Cahul în perioada 17-18 iulie.

Acţiunea are loc în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Evenimentul este organizat de Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni (FAB) din România.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam