Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
12 Iulie 2016 | 17:54
Târgul Universităţilor din România, organizat la Chişinău, Bălţi şi Cahul
Asociaţiile studenţilor basarabeni de peste Prut vor organiza şi anul acesta tradiţionalul târg al universităţilor. Tinerii spun că astfel vor să-i informeze pe absolvenţii care vor să-şi facă studiile în România despre specificul sistemului de învăţământ de acolo, dar şi despre noile reguli de admitere, relatează Mesager.
Organizatorii afirmă că îi aşteaptă la târg pe toţi tinerii care aspiră la un loc de studii în România. Asta, pentru a le oferi mai multe informaţii utile care i-ar ajuta să-şi pregătească un dosar complet, astfel încât să nu întâmpine dificultăţi atunci când îl depun.

„Până acum nu aveam nevoie de copii legalizate la orice document. Acum o săptămână s-a anunţat că în pachetul persoanei absolvente care vrea să vină în România trebuie să fie totul legalizat, plus declaraţia respectivă”, a menționat Constantin Cernega, voluntar, student, Bucureşti.

Anul acesta s-au schimbat şi adresele unde pot fi depuse dosarele. „În Chişinău, dosarele pot fi depuse în perioada 13-14 iulie, pentru învăţământul preuniversitar şi 22-26 iulie - pentru învăţământul superior. Ambele sesiuni se vor desfăşura la sediul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chişinău. La Bălți, dosarele se vor depune în perioada 15-16 iulie pentru învăţământul preuniversitar, și, respectiv, în perioada 18-20 iulie pentru învățământul superior. Ambele sesiuni se vor desfășura la sediul Universității „Alecu Russo”, a spus Vlad Gîra, student, Constanța.

Târgul Universităţilor se va desfăşura la Chişinău pe 15 şi 16 iulie, la Bălţi - pe 17 iulie, iar la Cahul - pe 18 iulie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam