Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
15 Iulie 2016 | 16:13
Târgul Universităţilor din România se desfăşoară la Chişinău
Absolvenţii de liceu care doresc să îşi continue studiile peste Prut au posibilitatea să afle mai multe informaţii în cadrul Târgului Universităţilor din România, care are loc în Parcul „Ştefan cel Mare” din capitală, relatează Mesager.
Absolvenţii spun că ar vrea să înveţe într-o universitate din România pentru că diploma obţinută le-ar deschide mai multe oportunităţi în afirmarea profesională. „Am ales Romania pentru că acolo sunt studii de calitate, performanţa profesorilor care predau şi evident Romania este membră a Uniunii Europene şi eu voi avea diplomă europeană”, spune o tânără.
 
Vizitatorii târgului declară că ideea de a obţine toate informaţiile dintr-un singur loc este binevenită. „Studenţii au posibilitatea de a se informa. Persoanele care se află aici au oferit informaţiile de care avem nevoie, dar există şi internetul, unde la fel te poţi documenta”. „Este foarte binevenit pentru elevii care am susţinut bacalaureatul şi avem de gând să plecăm peste hotare să învăţăm, pentru că în aşa mod noi ne informăm despre universităţile care sunt şi vom afla care sunt oportunităţile ce le avem în viitor”, au menţionat elevii.
 
În cadrul evenimentului, tinerii beneficiază şi de informaţii cu privire la studiile universităţilor private din Romania. „Taxa e de la 900 de euro şi dacă ai o medie în jur de 9 sau 8, 50, atunci nu achiţi nimic. Este o oportunitate foarte bună pentru o universitate privată. Acolo relaţia dintre profesor şi student este specială”, afirmă Marcela Slobozeanu, studentă.
 
Totuşi, tinerii spun că îşi vor încerca la început norocul la instituţiile de stat. „Cred că voi depune documentele la o universitate de stat, pentru că acolo ni se vor deschide mai multe uşi şi mi se vor oferi mai multe perspective care cu siguranţă îşi vor pune amprenta pentru viitorul meu”. „Trebuie bani ca să înveţi la o universitate privată. Nu cred că diferă studiile, unde vrei acolo înveţi”, spun aceştia.
 
Târgul este la a cincea ediţie. Potrivit lui Constantin Cernega, voluntar, Bucureşti, evenimentul are scopul de a informa tinerii care pleacă în România. În aceşti cinci ani veneau la studii peste Prut şi nu ştiau ce trebuie să facă, unde să meargă, care sunt procedurile de cazare, condiţiile la facultate.
 
Târgul Universităților din România este parte a Campaniei „AdmiteRO” a Federaţiei Asociaţiilor Basarabeni din România. În data de 17 iulie târgul va ajunge la Bălți, iar pe 18 iulie la Cahul.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Recent, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) a marcat 10 ani de la fondare. Luni, 22 mai, în cadrul emisiunii „Dincolo de cifre” aflăm de la directorul organizaţiei, Iulia Iabanji, care sunt rezultatele obţinute pe parcursul primului deceniu de activitate, câte companii au primit finanţare şi care a fost valoarea suportului financiar acordat prin intermediul ODIMM.
Moldova 1
Medicina nu rămâne în urma tehnologiilor care se dezvoltă pe zi ce trece. Ana Niculăeş este un psiholog care a creat o platformă interactivă, prin care oricine poate avea parte de consultaţia unui psiholog virtual. Astfel, lipsa de timp nu mai este un impediment pentru cei care au nevoie de terapie, dar au un regim mult prea încărcat. Astăzi, în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?” aflăm mai multe despre platforma virtuală, începând cu ora 17:45, la Moldova 1.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam