Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
15 Iulie 2016 | 16:13
Târgul Universităţilor din România se desfăşoară la Chişinău
Absolvenţii de liceu care doresc să îşi continue studiile peste Prut au posibilitatea să afle mai multe informaţii în cadrul Târgului Universităţilor din România, care are loc în Parcul „Ştefan cel Mare” din capitală, relatează Mesager.
Absolvenţii spun că ar vrea să înveţe într-o universitate din România pentru că diploma obţinută le-ar deschide mai multe oportunităţi în afirmarea profesională. „Am ales Romania pentru că acolo sunt studii de calitate, performanţa profesorilor care predau şi evident Romania este membră a Uniunii Europene şi eu voi avea diplomă europeană”, spune o tânără.
 
Vizitatorii târgului declară că ideea de a obţine toate informaţiile dintr-un singur loc este binevenită. „Studenţii au posibilitatea de a se informa. Persoanele care se află aici au oferit informaţiile de care avem nevoie, dar există şi internetul, unde la fel te poţi documenta”. „Este foarte binevenit pentru elevii care am susţinut bacalaureatul şi avem de gând să plecăm peste hotare să învăţăm, pentru că în aşa mod noi ne informăm despre universităţile care sunt şi vom afla care sunt oportunităţile ce le avem în viitor”, au menţionat elevii.
 
În cadrul evenimentului, tinerii beneficiază şi de informaţii cu privire la studiile universităţilor private din Romania. „Taxa e de la 900 de euro şi dacă ai o medie în jur de 9 sau 8, 50, atunci nu achiţi nimic. Este o oportunitate foarte bună pentru o universitate privată. Acolo relaţia dintre profesor şi student este specială”, afirmă Marcela Slobozeanu, studentă.
 
Totuşi, tinerii spun că îşi vor încerca la început norocul la instituţiile de stat. „Cred că voi depune documentele la o universitate de stat, pentru că acolo ni se vor deschide mai multe uşi şi mi se vor oferi mai multe perspective care cu siguranţă îşi vor pune amprenta pentru viitorul meu”. „Trebuie bani ca să înveţi la o universitate privată. Nu cred că diferă studiile, unde vrei acolo înveţi”, spun aceştia.
 
Târgul este la a cincea ediţie. Potrivit lui Constantin Cernega, voluntar, Bucureşti, evenimentul are scopul de a informa tinerii care pleacă în România. În aceşti cinci ani veneau la studii peste Prut şi nu ştiau ce trebuie să facă, unde să meargă, care sunt procedurile de cazare, condiţiile la facultate.
 
Târgul Universităților din România este parte a Campaniei „AdmiteRO” a Federaţiei Asociaţiilor Basarabeni din România. În data de 17 iulie târgul va ajunge la Bălți, iar pe 18 iulie la Cahul.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Spune că Radio Moldova este prima ei dragoste ...Mărturiseşte că destinul ei s-a identificat cu postul public de radio şi nu regretă nicio clipă că şi-a dedicat cea mai mare parte din viaţă activităţii la Radio Moldova. Vorbim despre Victoria Tomuz, editor-coordonator RTV (emisiuni pentru copii şi adolescenţi), care recent a fost omagiată cu prilejul împlinirii unei vârste onorabile, majoritatea anilor trăiţi fiind dedicaţi postului naţional de Radio.
Moldova 1
Circa 100 de alergători vor îmbrăca tricoul #RunForChildren pe 30 septembrie, la Maratonul Internaţional Chişinău şi vor alerga în susţinerea cauzei CCF/HHC Moldova: sprijinirea familiilor foarte sărace pentru a-şi putea creşte copiii, în loc să fie nevoiţi să-i plaseze în orfelinate. Fiecare din noi poate deveni un erou, lucru despre care ne va povesti Lina Botnaru, coordonator Comunicare, în cadrul CCF Moldova, astăzi, la „Cine vine la noi?”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam