Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
10 Iulie 2014 | 16:40
Târguri ale universităţilor din România, organizate în trei oraşe din Moldova
Un număr de 17 centre universitare din România îşi vor prezenta ofertele de studii pentru elevii şi studenţii basarabeni care vor să-şi continue studiile peste Prut în cadrul unui Târg al Universităţilor din România.
Târgul va fi organizat la Chişinău în perioada 11-13 iulie şi în oraşele Cahul şi Bălţi, la 16 iulie şi, respectiv, 18 iulie de către Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni (FAB) din România, informează Moldpres.

Potrivit reprezentatului Grupului de Iniţiativă Basarabeană din Cluj-Napoca, Andrei Harin, scopul acestui târg este de a consilia tinerii din Republica Moldova referitor la procesul de studii din România.„Vom prezenta ofertele educaţionale din fiecare centru, vom  presta informaţii despre condiţiile de cazare, permisul de şedere şi le vom povesti despre experienţa pe care o căpătăm în urma studiilor în România”, a explicat Harin.

Potrivit reprezentanţilor FAB, cele mai solicitate specialităţi în ultimii ani au fost ştiinţele economice, medicina, dreptul, literele şi ştiinţele inginereşti.
Perioada de admitere la studii în România pentru studenţii şi elevii basarabeni se va desfăşura între 27 iulie - 8 august. Absolvenţii moldoveni vor putea depune dosarele de admitere la consulatele României din Republica Moldova – Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Pentru anul de studii 2014-2015 statul român oferă tinerilor din Moldova aproximativ cinci mii de locuri la studii liceale, universitare şi post-universitare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam