Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
24 Octombrie 2014 | 12:09
Tineri din Moldova îşi pot continua studiile la Universitatea Oxford
În cadrul programului Dulverton, cetăţenii moldoveni pot aplica pentru burse la una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume, Universitatea Oxford din Marea Britanie.
Tinerii au posibilitatea să învețe timp de un an la ciclul de masterat la orice facultate, taxele fiind achitate în totalitate de universitate, iar cei înmatriculați vor mai beneficia și de un grant în valoare de 12.900 de lire sterline.

Burse vor fi acordate pe baza meritelor academice și se va acorda prioritate solicitanților care nu au studiat anterior în Statele Unite sau Marea Britanie.
Pentru studenții rezidenți din statele ce nu fac parte din Spațiului Economic European, o condiție este ca absolventul să se întoarcă,  după absolvirea studiilor, în țara sa de reședință.

Termenul limită de aplicare este de 9 sau 23 ianuarie 2015, în funcție de curs. Astfel, până la 9 ianuarie 2015 vor depune dosarul de concurs cei care își doresc să își continue studiile în următoarele domenii: Științe Medicale, Filosofie, Politică și Relații Internaționale sau Informatică. Până la 23 ianuarie vor aplica doritorii de a studia la celelalte facultăți.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam