Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
03 Decembrie 2014 | 10:42
Tineri migranţi şomeri din Italia pot primi lunar 400 de euro
Tinerii fără loc de muncă din Italia, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, se pot înscrie la un program prin care pot primi 400 de euro în fiecare lună, informează Actualitatea Magazin.
Prin programul „Garanzia Giovani” autoritățile locale italiene oferă o șansă pentru 5504 de tineri fără loc de muncă din Italia, printr-o serie de proiecte de voluntariat plătit din Servizio Civile Nazionale, disponibile în toată Italia. Fiecare program de voluntariat va dura un an, iar tinerii înscriși vor fi remunerați lunar cu suma de 433,80 de euro.

Eligibili pentru acest program sunt tinerii care dețin cetățenie italiană sau străină, rezidenți pe teritoriul Italiei, au vârsta cuprinsă între 18-28 de ani și nu au loc de muncă și nu sunt înscriși la o instituție de învățământ.

Cei care îndeplinesc toate criteriile enumerate anterior, vor depune o cerere online, pe site-ul Garanzia Giovani: http://www.garanziagiovani.gov.it/Pagine/default.aspx

Cererile se vor expedia până la 15 decembrie, ora 14:00.

Tinerii interesați își pot alege regiunea în care vor efectua acest stagiu: Abruzzo, Basilicata, Campania, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Piemonte, Puglia, Sardinia, Sicilia și Umbria.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam